Hur säker är din backup?


Stacks Image 519

Vad gör du om din dator blir stulen eller går sönder idag? Du skaffar antagligen en ny, men hur får du tillbaka dina dokument, presentationen du jobbat med en vecka och som ska visas för kunden i morgon, alla bilder du tagit med digitalkameran och telefonen?Med vår backuplösning behöver du inte bekymra dig. Allt som behövs är en fungerande internetuppkoppling (ja, till och med internet på flyg fungerar, vi har testat). Dina dokument hamnar i tryggt förvar på våra servrar, lösenordsskyddade och krypterade så att ingen obehörig kan snoka i dem, inte ens vi. Samtidigt är de lätt åtkomliga för dig via webläsaren, så skulle du glömma datorn hemma på väg till ett möte kan du lätt ladda ner allt du behöver från backupen.


Stacks Image 508

Vad kostar det?

Vi erbjuder lagringsutrymme från 30 GB upp till hela 20 TB.

Ett kontor eller skola med tio användare kan normalt dela på 1TB, vilket ger en lagringskostnad på 66 kr per användare och månad.

Licenskostnad för mjukvaran tillkommer med 69 kr per användare och månad.


Backup på två servrar

All data lagras på våra egna servrar, placerade i två olika lokaler i Helsingborg.Hur fungerar det?

Med ett ord: Automatiskt.

Med lite fler ord: Vår backuplösning bygger på mjukvaran Crashplan.

Du själv eller våra tekniker installerar ett program, den så kallade klienten. Där väljer man ut vilka filer som ska säkerhetskopieras och vilka som ska undantas.

Efter det sköter sig allting självt och så länge du har fungerande internetanslutning tas en backup av alla nya och ändrade filer varje kvart. Det är till och med så fiffigt att du kan gå in i backupen och hämta en fil du råkat slänga, eller gjort ändringar i som du nu ångrar.

Crashplan fungerar på Mac OS X, Windows och Linux.

Men jag har ju Time Machine, duger inte det?

En backup med Time Machine till en extern hårddisk eller Time Capsule är naturligtvis bättre än ingenting. Men om du drabbas av inbrott, eller ännu värre en brand, så riskerar du att bli av med backupen samtidigt som själva datorn.

Dessutom fungerar backup mot Time Machine enbart när du befinner dig på samma nätverk som din Time Capsule, eller så länge du har din hårddisk med dig. (Sa vi att vår backup fungerar var du än befinner dig, så länge du har internetanslutning? Även i ett flygplan en mil över Holland - just det är vi själva imponerade av!)

Time Machine är ändå ett väldigt bra komplement till Crashplan, dels för att snabbt kunna återställa din dator, dels för att du kan aldrig ha för många säkerhetskopior.Kontakta

någon av våra företagssäljare om du vill prata om eller beställa vår molnbackup.

Maila --> Jörgen Ahlgren eller ring 042-32 40 32

Maila --> Magnus Johansson eller ring 042-32 40 31